<< Στίβος


2/11  Μαραθώνιος: Με δύο συμμετοχές ο ΑΠΟΕΛ !                                                                                              

  Εκεί που φοβόμαστε πως δε θα εκπροσωπηθεί ο ΑΠΟΕΛ στον Διεθνή Κλασσικό Μαραθώνιο, λόγω μικρής ίωσης του Αρτινιού, τελικά ο 34χρονος αθλητής μας θα συμμετέχει. Θα έχει -τουλάχιστον στην εκκίνηση- και παρέα το δεύτερο αθλητή του ΑΠΟΕΛ Τάσο Πριφτάκη, που θα τρέξει Μαραθώνιο για πρώτη φορά, με τον τερματισμό του στα 42,195χλμ να είναι ο μεγάλος του στόχος.
  Ο Παναγιώτης Αρτινιός με μετριασμένους στόχους αυτή την φορά, σίγουρα δε θα διεκδικήσει βάθρο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η 10ετή εμπειρία του όμως σε Μαραθωνίους, ίσως τον φέρει κοντά στην Ελληνική δεκάδα. Στην Κλασσική διαδρομή της Αθήνας, έχει ρεκόρ 2 ώρες και 35 λεπτά.
  Ρεκόρ συμμετοχών σημειώνεται εφέτος, αφού θ' αγωνισθούν 7.100 αθλητές κι αθλήτριες. Από τους Έλληνες, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που θα διεκδικήσει μετάλλιο στη Γενική κατάταξη. Τις καλύτερες επιδόσεις έχουν οι Θεοδωρακάκος, Κόκκοτος, Ζάραγκας, Κανελλόπουλος.
  LIVE, από το κανάλι SUPERSPORT 1, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στις 9:00 το πρωί, με 22 κάμερες, 2 ελικόπτερα, 1 αεροπλάνο, 2 αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες, θα μεταφέρουν στις οθόνες των συνδρομητών της NOVA, κάθε στιγμή της μαζικότερης αθλητικής διοργάνωσης στην χώρα μας!

 


4/11   Μεγάλη επιτυχία του Αρτινιού η 8η θέση όπως κι τερματισμός του Πριφτάκη!                                        

 Ο Παναγιώτης Αρτινιός τερμάτισε 8ος Έλληνας, πριν λίγο στο Μαραθώνιο. Εκπληκτικός επίσης ο χρόνος του με 2.38''22, αν αναλογιστούμε ότι προέρχεται από τραυματισμό και απόχή 2 ετών.
 Μεγάλη έκπληξη σημείωσε κι ο Πριφτάκης που σε λιγότερο από 5 ώρες τερμάτισε αυτά τα 42,195χλμ. Διαψεύδει πολλούς που δεν τον πίστεψαν.
 Νικητής στους άντρες ο Κενυάτης Κορίρ Κίπροτιτς με 2.14"40 και στις γυναίκες η Ρωσίδα Σβετλάνα Πονομαρένκο με 2ώρ 33,10, χρόνος που αποτελεί, ρεκόρ αγώνων όπως κι αυτός του Κενυάτη. Η Τσικίρο Τανάκα ήταν δεύτερη και η τρίτη και παράλληλα πρώτη Ελληνίδα η Μάγδα Γαζέα. Ο Γιώργος Καραβίδας ήταν ο πρώτος Ελληνας και παράλληλα δέκατος στη γενική κατάταξη με 2ώρ 23,49, ενώ ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος τερμάτισε αμέσως μετά με 2.24"21.
Ένας Κενυάτης αθλητής έπαθε σκοτοδίνη, παρέκκλινε της πορείας του λίγο πριν τον τερματισμό συγκρούστηκε με τραμ στη Βασιλίσσης Σοφίας ! Νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.


10/11  Τι μας είπαν οι Μαραθωνοδρόμοι μας. Που αφιερώνουν την επιτυχία τους                                             

   Ποιος θα το πίστευε; Δύο αθλητές του ΑΠΟΕΛ, από τη μικρή πόλη των Μολάων, θα τερμάτιζαν στο δυσκολότερο Μαραθώνιο του κόσμου και ο ένας από αυτούς ως 20ος στη γενική και 8ος της κατάταξης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, με επίσημο χρόνο 2:38'20". Ο Πριφτάκης τερμάτισε 2457ος στη γενική κατάταξη, τρέχοντας τα 42.195 μέτρα σε 4:59'54". Τερμάτισαν 3407 από τους 4300 (περίπου) συμμετέχοντες με τους τελευταίους να μπαίνουν στο στάδιο μετά από 8 ώρες.
   Παναγιώτης Αρτινιός: "Ξεκίνησα συντηρητικά, λόγω της 2ετής απουσίας μου, από τον προπέρσινο Κλασικό Μαραθώνιο που είχα τραυματισθεί. Τα πρώτα 10χλμ (38:36) τα έτρεξα πιο αργά από ποτέ σε αντίθεση με τον τελευταίο Μαραθώνιο που είχα τρέξει στην Αθήνα (36:17). Στα τελευταία χιλιόμετρα ένοιωθα καλά κι επιτάχυνα. Οπωσδήποτε αν δεν φοβόμουν το πόδι μου, θα είχα πάει πολύ καλύτερα. Είμαι όμως ευχαριστημένος που τερμάτισα πιο ξεκούραστος από ποτέ και χωρίς καμία ενόχληση.
Πέρασα μια πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Θέλω να αφιερώσω αυτόν τον αγώνα στους γονείς μου και σε κάποιους δικούς μου ανθρώπους που ενώ έχουν φύγει απ' τη ζωή, είναι πάντα στη καρδιά μου, πριν από κάθε μεγάλη μου προσπάθεια. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα που κατάφερα μετά από 20 χρόνια επιτέλους, να ξανατρέξω εκπροσωπώντας τη πόλη μου με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ".
 
Απόδειξη των όσων είπε ο Αρτινιός, είναι οι χρόνοι του. Το 1ο μισό του Μαραθωνίου ο χρόνος του ήταν 1:21'43", ενώ στο θεωρητικά δυσκολότερο 2ο μισό ο Παναγιώτης ήταν γρηγορότερος με 1:16'39". Υπάρχει πιθανότητα να χάσει την 8η θέση, αφού για κάποιο λόγο η κριτική επιτροπή αρχικά τον είχε στην 9η, τον πήγε στην 8η και τον αλλάζει συνεχώς θέση. Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα.

 


   Τάσος Πριφτάκης: "Τους τελευταίους μήνες αγάπησα πολύ το τρέξιμο. Αποφάσισα να συμμετέχω στο Μαραθώνιο με αποτέλεσμα να προπονούμαι, πλέον, καθημερινά. Ο μοναδικός μου στόχος ήταν να φθάσω μέχρι την ανηφόρα της διαδρομής, στο 20ό περίπου χλμ και να νοιώσω την εμπειρία ενός Μαραθωνίου. Αν μου έλεγε κάποιος πως θα τερματίσω, θα τον θεωρούσα τουλάχιστον άσχετο με το Μαραθώνιο. Όταν μπήκα στην εκκίνηση τοποθετήθηκα στους τελευταίους μιας και δεν είχα μεγάλους στόχους και πέρασα τη ράμπα εκκίνησης μετά από 5 λεπτά. Βλέποντας όμως δίπλα μου, πως εκτός από Αφρικάνους ή Ασιάτες πρωταθλητές υπήρχαν και μερικοί ηλικιωμένοι, πήρα περισσότερο κουράγιο. Βήμα με το βήμα άφηνα πίσω μου αρκετούς. Αφού έφτασα στο τελευταίο 10άρι, κατάλαβα πως είχα αρκετή δύναμη για να φθάσω στο τέρμα. Επιτάχυνα και μπήκα στο Παναθηναϊκό στάδιο πιο δυνατός απ' ότι περίμενα. Θεωρώ πως έπραξα ένα μικρό θαύμα που εύχομαι να ξανακάνω και του χρόνου και με άλλους Μολαΐτες!"  Για να καταλάβουμε πόσο δύσπιστος ήταν ο Τάσος πριν τον αγώνα, θα πούμε μόνο πως σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής κουβαλούσε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, για να το χρησιμοποιούσε όταν θα εγκατέλειπε!
  Σύντομα θα δημοσιεύσουμε εδώ 
Videos των αθλητών μας από το Μαραθώνιο!  Λέτε του χρόνου να έχουμε και 3η συμμετοχή; Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε ο Αρτινιός ...κι ο Πριφτάκης!
Σε μία εβδομάδα περίπου, θα δημοσιεύσουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προσπάθεια των Μαραθωνοδρόμων μας.


 21/11   Βίντεο των αθλητών μας στον Κλασσικό Μαραθώνιο                                                                            

 Αξίζει να το δείτε. Εκκίνηση, τερματισμός 1ου (Κίπροτιτς), του Αρτινιού και του Πριφτάκη, από τρεις κάμερες. Προς το παρόν σε χαμηλή ανάλυση. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας, στην περιοχή "Στίβος".

 << Στίβος

 << επιστροφή στα νέα