Πίσω στην ΚεντρικήΓήπεδα προπονήσεων

 

2013. Μετά από ... ... ... πολλά χρόνια πριν ... ... τότε που ... ... ... κι αργότερα που ... ... αλλά τότε οι... ... ...κλπ ... ... βρισκόμαστε σήμερα τόσο κοντά όσο ποτέ, στο να πάρει ο τόπος μας αυτό που δικαιούται, έστω κι αργά.

 Η θεμελίωση κλειστού γυμναστηρίου στους Μολάους, είναι γεγονός (δε βάζουμε θαυμαστικά, γιατί κάποτε που το πράξαμε, εκτεθήκαμε). Είμαστε στην αναμονή. Πολλοί οι απαισιόδοξοι όμως και με το δίκιο τους. Θες το παρελθόν/πάθημα, θες το παρόν με τα ταμεία άδεια, θες το αβέβαιο μέλλον; Οι λόγοι είναι πολλοί...

 Βρισκόμαστε στην αναμονή. Το έργο "Επέκταση Γυμνασίου Μολάων" ...με άλλα λόγια "κλειστό γυμναστήριο", ξεκίνησε το Μάρτη του 2013. Μάρτη είχε ξεκινήσει κι ένα άλλο όμως μεγαλύτερο, κάποτε, αλλά σταμάτησε Σεπτέμβριο. Σεπτέμβρη όμως έχουμε και τώρα, αλλά θεμελίωση έχει γίνει κι οι εργασίες προχωρούν κανονικά. Φτου φτου μην το ματιάσουμε. Άντε να τελειώσει, να μπούμε μέσα. Θα μπούμε;...

 

 

Αυτά που ακολουθούν τα έγραψε η ιστορία κι ως γνωστόν, η ιστορία δε διαγράφεται.

13 Σεπτεμβρίου 2007  Κλειστό γυμναστήριο. Επιτέλους τελειώνει ...η αρχή

  Το υπουργείο Πολιτισμού κι η Γ.Γ.Α. εξέδωσε εχθές 12/9/2007 την παρακάτω ανακοίνωση:
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, αμέσως μετά την έγκριση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες να καλέσουν τους αναδόχους των παρακάτω έργων, για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
Τα έργα αυτά είναι:
- Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό Δήμου Κορυδαλλού.
- Κατασκευές Κλειστών Γυμναστηρίων στους Δήμους, Ζαγοράς Μαγνησίας και Μολάων Λακωνίας (350 θέσεων).
- Δημοτικό Στάδιο Πετρούπολης: κατασκευή Στίβου με συνθετικό τάπητα, τοποθέτηση χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμού στο κυρίως γήπεδο και επίστρωση του βοηθητικού γηπέδου με τεχνητό χλοοτάπητα.
- Επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου Α. Ιερόθεου, στο Περιστέρι.
- Τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στο στίβο του Δήμου Γιαννιτσών Πέλλας.
- Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Ασσήρου Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.
- Ηλεκτροφωτισμός των γηπέδων, του Δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης και του υπάρχοντος στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής Νομού Ροδόπης.
- Εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης Κλειστού Γυμναστηρίου Βότση Θεσσαλονίκης.
- Κατασκευή γηπέδων αθλοπαιδιών για τους εργαζομένους στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος.
- Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών κερκίδων για αθλητικές εγκαταστάσεις.
- Εγκατάσταση φυσικού αερίου στο Εθνικό Γυμναστήριο Πειραιά Πέτρος Καπαγέρωφ
.


20 Δεκεμβρίου 2006   Έγινε η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ

 Σήμερα το πρωί στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για την Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Μολάων, τύπου "Τ11-Β". Απ' ότι μάθαμε οι προσφορές ξεπέρασαν τις 40 !  Τελικά το έργο ανατέθηκε σε τεχνική εταιρεία, η οποία έχει πραγματοποιήσει μεγάλα έργα στο νομό Λακωνίας. Η κατασκευή θ' αρχίσει τους προσεχείς μήνες. Η χρονική ρήτρα παράδοσης του Κλειστού, ακούμε, είναι 540 ημέρες από την ημέρα έναρξης εργασιών. Το κόστος θα ξεπεράσει τα 1.500.000 .  Είναι λοιπόν, ιστορική ημερομηνία η 20η Δεκεμβρίου 2006, αλλά λιγότερο από άλλες, π.χ. ημέρα θεμελίωσης ή ημέρα εγκαινίων.

 Ο ΑΠΟΕΛ ενδέχεται να μείνει "ξάγρυπνος" έως την ημέρα παράδοσης του έργου. Επίσης το apoel-molaoi.gr θα προβάλει κάθε μήνα μία φωτογραφία του χώρου κατασκευής στην υποσελίδα του "Κλειστό Γυμναστήριο". Όντως θα γίνουμε "τσιμπούρια", πριν δούμε πάλι καμιά ..."πλατεία".

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ -ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ- ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ιανουάριος 2007 Φεβρουάριος 2007 Μάρτιος 2007 Απρίλιος 2007
Μάιος 2007 Ιούνιος 2007 Ιούλιος 2007 Αύγουστος 2007
 
Σεπτέμβριος 2007 Οκτώβριος 2007 Νοέμβριος 2007 Δεκέμβριος 2007
2009
Ιανουάριος (μια μπουλντόζα!!) Φεβρουάριος

Η ενότητα αυτή, δεν έγινε με στόχο την ειρωνεία, αλλά γιατί πιστέψαμε κι ελπίζαμε πως αυτά τα 2 χρόνια κάτι θα άλλαζε στο χώρο.
Θα συνεχίσουμε όταν υπάρξουν πραγματικές εξελίξεις.

 

20 Νοεμβρίου 2008. Περίπου 2 χρόνια μετά τη δημοπράτηση, έκαναν την εμφάνισή τους 2 συμπαθείς εργάτες (μα πολύ συμπαθείς!). Ήταν ένα σημαντικό βήμα ή απλά μια σανίδα σωτηρίας ειδικά για τους πιο απαισιόδοξους; Αυτούς δηλαδή, που για πολλά χρόνια κουράστηκαν ν' ακούν διαφορετικά πράγματα που όλα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα ...το "τίποτα".

 Διαβάστε σε μερικές ημέρες, όλο το "στόρυ" για ότι μεσολάβησε αυτά τα δύο χρόνια, αλλά και νωρίτερα, με γραπτά, ηχητικά αλλά και εικονοληπτικά ντοκουμέντα.

 

 

19 - 9 - 2009 ΤΕΛΟΣ !

 Το πήραμε απόφαση πως όνειρο ήταν και πάει. Θύματα πολιτικών παιχνιδιών κι αποφάσεων από ανίκανους ανθρώπους. Εκείνο το βροχερό Σάββατο ήταν στα μπάζα 250 από εμάς που δείξαμε την αγανάκτησή μας, για ένα έργο που δεν τελείωσε ποτέ.

 23 σύλλογοι της περιοχής μας, υπέγραψαν κι έστειλαν διαμαρτυρία στον υπουργό Πολιτισμού (κι αργότερα πρωθυπουργό) με την ελπίδα να ακουστεί η φωνή τους.